maandag 5 februari 2007

Office anno 2007

Microsoft biedt een e-learningmodule aan rond z'n nieuwe Office2007-pakket. Gratis! 'k Was benieuwd hoe de oude reus het leren aanpakt. Na de zoveelste MS-inschrijving is de cursus pas beschikbaar. De inhoud is een gemengd genoegen. Niks mis met een voiceover die tijdens over een Captivate-animatie wat highlights verteld, maar ik vind de serie van animaties al snel saai worden. Ze duren soms meer dan twee minuten. Geen interactie verder, behalve het doorklikken naar de volgende. Als afwisseling dienen tekstuele- of hotspot-instructies. Welke doelgroep of leerstijl zou MS in gedachten hebben?





Spannend is wel de subnavigatie, hierboven. De cirkel blijkt verdeeld in het aantal pagina's en is dus in twee, drie of vier knoppen gesplitst. Niet intuitief, voor mij.








Zo'n trosje pagina's wordt afgesloten met een toetsvraag. Soms gewoon MC, maar soms attractiever in de vorm van een tilegame. Dat de inhoud slechts flinterdun is moeten we maar wijten aan het intro-intro niveau van deze gratis cursus. Die afsluitende evaluatielijst is werkelijk enorm. Lijkt wel groter dan de inhoud. Ik verwijs ze wel naar deze blog. Tegen betaling heeft MS uiteraard meer modules beschikbaar, dat spreekt. En nee, ook hier ontbreekt een mooie errorpagina niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten