maandag 29 januari 2007

Ani-méér

Als ontwerper ben ik natuurlijk heilig overtuigd van het belang van multimedia voor e-learning. Een heldere interface voor gebruiksvriendelijkheid, aantrekkelijke vormgeving om de gebruikers te (ver)leiden, en gebruik van multimedia zodat de boodschap beter blijft hangen. Weg tekstlappen!

Toch is de praktijk weerbarstig. Voor sommige leerdoelen (doelgroepen) is tekst prima: handig onderhoudbaar, snel doorzoekbaar en vooral goedkoop. Als afdelingshoofd en consultant broed ik er dus vaak op hoe multimedia beheersbaar en betaalbaar te produceren is. Met behoud van alle creativiteit en kwaliteit natuurlijk. Juist daarom.

Bij Cirquest leidde dat tot QB's, een soort modulaire animaties met heldere beeldtaal, procedures en bibiotheken. Soms hilarisch of ontroerend, maar in ieder geval effectief en efficient te produceren, in huis of uitbesteed. Bij Stoas kunnen de KLM-figuren wellicht ook uitgroeien tot zo'n vruchtbaar volk. Benieuwd waar we bij Bright Alley op uitkomen. Misschien durven we nog een stapje verder?

Hoe (te) ver je kunt gaan is te zien bij de stripgenerator...

2 opmerkingen: