woensdag 25 april 2007

Udutu

Om e-riks e-learning e-vangelie te verspreiden zijn alle middelen geoorloofd. Vooral laagdrempelige visualisatie- en auteurstool. 's Avonds experimenteer ik daarom wel 'ns wat. Naast heet eerder besproken eXe en Xerte nu met Udutu. Udu-hoe? Een bizarre naam die een beetje ruikt naar de Ubuntu-ideologie. De tool is echter niet open source of gratis.

Wel interssant toch, omdat de tool laagdrempelig én flexibel is. Er is een ruime voorraad aan interactiemiddelen, grafische aanpassingsmogelijkheden en allerlei mogelijkheden voor slimme input, verwerking, en export. Alles vrij intuitief en online. Een eigen cursus als SCORM publiceren, online en lokaal, is een fluitje van een cent. Nou ja, van een stuiver. De avonden en m'n geduld zijn te kort om veel inhoudelijks op te bouwen, maar ik blijf enthousiast.

Jammer trouwens dat de online training over Udutu zelf erg flauw en passief is. Wat inspirerender voorbeelden waren overtuigend geweest. Het enige geavanceerde van deze training is hoe de voiceover de naam van het product uitspreekt zonder te struikelen of te gniffelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten