maandag 5 maart 2007

Vuil Spel

‘Een spel over McDonalds met een geheime agenda’. Het werd vorig jaar gefluisterd met een wenkbrauw omhoog. Het spel vond ik fris, grappig, educatief en verslavend, maar juist het stiekeme viel me wat tegen. Na een waarschuwing die juridische ellende moet vermijden kwam een uitgebreide tutorial waarin het ‘vuil spel’ al grotendeels onthuld werd. Het snack-imperium won zelfs sympathie: dat ze wisten te overleven met in dat hygiënische, voedselkundige, ecologische en vooral economische mijnenveld! Streefde het spel z’n doel juist niet voorbij? Was het een schaap in wolfskleren?











Nu pas ontdek ik de site van de Italiaanse ontwerpers/activisten 'la MolleIndustria'. Veel meer spellen daar. Qua gameplay soms minder, maar pittige onderwerpen. Geen verborgen agenda’s, maar het ‘vuil spel’ slaat hier soms zelfs een beetje door naar ‘vunzig spel’.

3 opmerkingen:

  1. Anoniem13/3/07

    Pittig zeg!

    Arno-niem

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem13/3/07

    Ik hoop niet dat Christine je blog meeleest zeg...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterker nog: Christine heeft zelf in haar eentje het orgasmespel gespeeld. Ook haar lukte het niet om eht tot een goed (bevredigend) einde te brengen :)

    BeantwoordenVerwijderen