donderdag 15 februari 2007

Zeeuws meisje

Het Amerikaanse effectenhuis A.G. Edwards heeft zojuist een spel ontwikkeld om kinderen met geld te leren omgaan: Savings Quest Je kruipt in de huid van een volwassene, kiest een doel om voor te sparen, een baan, een huis, een levensstijl, en moet zelfs echt aan de slag om je geld te verdienen. Wie zo dom is om voor een detectiveloopbaan te kiezen moet bijvoorbeeld flink aan het ontcijferen.

Daar krijg je gelukkig ook wat voor terug, en in zes maanden groei je richting einddoel. Onvoorziene gebeurtenissen op je pad voorkomen dat het snel saai wordt. Nu wordt het langzaam saai. Zonder leraar erbij (ondersteunend klassepakket beschikbaar) zullen kids de zes rondes waarschijnlijk niet uitspelen. De combinatie van toon, opdrachten, tekstuele input, voiceover en visuals lijkt ook wat te wrngen, waarschijnlijk omdat de opdrachtgever op een iets te brede doelgroep heeft gemikt.

Hoewel ook op de gameplay en visuals genoeg valt af te dingen ben ik toch redelijk positief: er is consistent gewerkt vanuit de doelen en inhoud. Benieuwd wanneer het effectenhuisizich gaat richten op volwassenen: pensioenen, lijfrentes, hypotheken en anderre ellende. Of op mensen zoals ik, die juist geen geld kunnen uitgeven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten