dinsdag 13 februari 2007

Kastje naar muur

Om het ondernemerschap te stimuleren heeft de Kamer van Koophandel een startersspel ontwikkeld. Het is al een paar maanden uit, maar mede omdat ik de doelgroep niet ben, ontdekte ik het nu pas. Het ziet er vrolijk uit met z'n habbohotel-look. De gameplay lijkt ok: zelfs een dertiger als ik navigeert simpel en krijgt zin om vrolijk rond te stappen. Op het eerste gezicht is er genoeg te doen, maar... al snel blijken er maren.

De tekstuele intructies tussendoor zijn niet goed genoeg geintegreerd met het verhaal: ze komen wat geforceerd over en zijn niet aantrekkelijk genoeg vormgegeven. De moraal ligt er erg dik bovenop: de route langs verschillende instanties. Dat je daarbij van het kastje naar de muur wordt gestuurd is waarschijnlijk realistisch, maar niet erg motiverend voor de potentiele starter.

In vergelijking met het Habbohotel krijgen de starters hier geen kans op het opbouwen van een netwerk, met andere starters of experts. Juist die kennis(sen) zou een toegevoegde waarde kunnen zijn boven de globale startersregels. Daarvoor kun je ook even een half A4-tje doorlezen, of langs het loket gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten