zondag 27 mei 2007

Bananenrepubliek

'k Ben een flinke fruitfan, en vooral een bananenman. 's Ochtends om zeven uur laat ik thuis een fruitsalade achter, en ontbijt vervolgens ook zelf in de treincoupe met een fruitje. Gek dat zoiets lekkers ook gezond kan zijn, en ook verantwoord. Dat peperde Chiquita me in, op een aardige, speelse manier.

Hun bananenspel gaat niet alleen over het investeren in en verdienen met bananen, maar vooral over de omgang met arbeiders, milieu en samenleving. Je scoort punten, en kan zelfs een snoepreisje winnen, maar leert ondertussen veel over het locale ecosysteem, recycling van plastic en bouwen van woningen voor werknemers. Veel aspecten worden belicht, behalve helaas de eindgebruiker: ik had zelf ook graag een figurantenrolletje gekregen.

Het publicitaire en didactische doel gaan prima samen. Het spel ziet er kleurrijk uit, went snel, en blijft best even leuk. Goed gemaakt door het Antwerpse These Days. Als de respectmeter tot het nulpunt daalt is het game over, maar gelukkig krijg je ook inhoudelijke feedback waar het misging. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het veelgeprezen McDonaldsspel.

Gek dat Chiquita het spel niet wereldwijd inzet, maar beperkt tot vier Europese landen. Misschien zijn we proefkonijnen hier? Maakt niet uit, smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten